Da danskerne ville omvende verden fortæller for første gang den samlede historie om den danske missionsbevægelse, som på godt og ondt udgjorde en af de største danske påvirkninger af verden uden for Europa i perioden

Da danskerne ville omvende verden fortæller historien om de mange mennesker, som brugte deres liv på at rejse ud i verden for at drive hospitaler, skoler og bedrive mission. Det er en fortælling med mange stærke skikkelser, fascinerende livsforløb og ikke altid lige vellykkede forsøg på at udbrede egen tro og kultur.

Den danske missionsbevægelse tog fart i slutningen af 1800-tallet. På sit højdepunkt havde den 100.000 medlemmer og spillede en meget stor rolle som kilde til viden om fremmede himmelstrøg – både gennem de bøger og udstillinger, som herhjemme fortalte om missionsarbejdet, og gennem de mange breve, som blev sendt hjem til familie og venner i Danmark om stort og småt i en indisk landsby eller et hospital i Mellemøsten.

Anmeldelse i Weekendavisen

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad

Anmeldelse i Politiken

Læs pressemeddelelse fra Gads Forlag.

Interview i Kristeligt Dagblad om bogen.

Interview i Weekendavisen med Daniel Henschen om forskningsprojektet, der ligger bag den del af bogen, der handler om aktiviteter i Danmark.

Hos Podimo kan du finde en podcast om bogens tilblivelse.